за въздушния филтър става дума колеги не мога да го отворя нещо чалъм ли има тая работа или да го махна със все всичко и да си сложа от тия спортни ли им викат без кутия дето са/конустни/
Известие
Collapse
No announcement yet.
за въздушния филтър става дума
Collapse
X
-
Не е толкова сложно
Откачаш въздуховода откъм кутията на филтъра. Отвиваш 4-те винта (отгоре на капака). След това повдигаш капака за да се освободят двете щипки откъм калника и си готов.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
-
И аз днеска си купих такъв конус с кутия, която е цилиндрична и май е от тия термозщитните. Но бях чел някъде , че като се сваля кутиятя на оргиналния се чупела. Та питам могали да я сваля без да я чупя, защото ако не ми хареса как е със спортния да си сложа стария с кутията?sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp
Comment
-
Първоначално публикувано от kemakoz Покажи съобщениедобре де колеги някой който е със спортен да каже + и - защото и аз искам да слагам...
Друг +, който е незначителен е, че забравяш за смяна на въздушен филтър. Ама па почваш да переш конуси.
Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Аве клеги , днес докато си мих колата ,забелязах един мнооого голям минус . И той е ,че след като я измих и отворих капака на двигателя, филтъра беше мокър. След малко по-обстоен преглед установих , че няма какво да го пази от намокряне , а вие и сами може да се сетите какво става когато се кара във вода и вали дъжд. Така че май ще си търся оригинален ,както трябва да си е , не искам двигателчето да засмучи водица.Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI
Comment
-
Колега сори че ще си вкарам въпроса в темата ти но пак става дума за въздушен филтър.Искам да попитам ако си купя спортен филтър (конус) ще има ли някаква разлика относно мощноста (бързината) и звука на двигателя.Все пак името му е Спортен Филтър (а не нормален въздушен филтър) и не вярвам напразно да го наричат така ако няма някой предмиства пред обикновения въздушен филтър.
Comment
-
Колега, да дам и аз един съвет.
Преди да почнеш да слагаш имахаш разни неща, си покарай малко колата така както е, смени си маслото и всички филтри, провери си спирачките.....
На мен например ми се мандахерцаше скоростния лост(трудно вкл*чвах 5-та, като опирах лоста в коляното на пасажера)порових се из форума и си реших проблема, после разбрах че съединителя е за смяна-350 лв и разни други малки ремонти докато колата стане изправна, което струва пари.
Имаи доста теми за филтрите.........
С две думи научи повече за колата, която си купил и какъв и е принципа на работа, пък после и слагай споилери-моилери146 1.3 боксер 1996г.
156 SW 1.9 JTD 8V 2002
Comment
-
Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщениеАве клеги , днес докато си мих колата ,забелязах един мнооого голям минус . И той е ,че след като я измих и отворих капака на двигателя, филтъра беше мокър. След малко по-обстоен преглед установих , че няма какво да го пази от намокряне , а вие и сами може да се сетите какво става когато се кара във вода и вали дъжд. Така че май ще си търся оригинален ,както трябва да си е , не искам двигателчето да засмучи водица.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Хммм , май пак ще се навирам под капака. Иначе вчера си сложих чисто нов въздушен филтър . Смятах да пера стария ама се отказах , и за по-сигурно новия го напръсках със специялна смазка за спортни филтри.Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI
Comment
-
КОЛЕГИ,ще вади ли същия звук този спортен филтер,ако го сложа на то4ното място на стариа оригинален-в кутииката му долу под левиа фар( алфа 156тс)?нали вси4ки говорите за звук,ее...щте има ли този звуков ефект дори когто е там долу,кадето беше така наре4ения обикновен филтер???
CITROEN SAXO 1.4 VTS-EX...Peugeot 206 1.4 Lx- EX...Fiat Punto Sporting 1.2 16V- EX...Chysler Neon 2.0 lx- EX...Hyundai Sonata 2.0 Auto- EX...Rover 25 1.6 16V- EX...ALFA ROMEO 156 2.0 TS- EX
Comment
Comment